(video/foto) Artistul de la Bălţi: „La putere sunt nişte clovni!”

Obişnuit să mai Canon-izez unele momente din cotidianul cenuşiu, a dat peste mine un anonim, un… mare anonim, care, spune el, scrie pentru oameni, din suflet. Din câte mi-am dat seama, bălţeanul despre care este vorba e una dintre multiplele exemplare nefericite din „capitala nordului” nostru. Cel puţin mie, bărbatul-filozof mi s-a părut o victimă a propriei conştiinţe, trăind din plin o profundă „criză a noilor vremuri”. Am văzut că artistul are nevoie de multă atenţie, de comunicare, de înţelegere şi de sprijin…

„Măgarul se credea cal!”

„Măgarul tot se credea cal, măgarul se credea cal, dar el a rămas pentru toată viaţa un măgar!”, se destăinuie marele nostru anonim. „Şi eu am atâtea şi atâtea reportaje, atâtea cărţi. Eu scriu… Pentru oameni scriu… Pur şi simplu scriu… Scriu din suflet…”, continuă artistul. Apoi, după ce aminteşte de preţurile crescânde, scoate o bancnotă de 50 de lei moldoveneşti şi se întreabă cine mai are nevoie de „aceşti democraţi”…

„…pentru că la putere sunt nişte clovni!”

Supărat pe actuala guvernare, artistul îi numeşte „clovni” pe cei care deţin frâiele puterii. Mai mult, omul pretinde a vorbi din numele poporului. „Anume cu klichka [Ştefan? – n.r.] cel Mare eu mă mândresc!”, povesteşte cu nerv marele anonim.

Nostalgii staliniste

Aparent liber, dar atât de înlănţuit de povara greutăţilor cotidiene şi înfuriat pe actualii guvernanţi, spiritualul bărbat aminteşte, spre sfârşit, de… Stalin. „Vreau să spun o ultimă dată, pentru tot: Stalin întotdeauna a venit de unul singur… De unul singur…”, a mai spus artistul fără a-şi duce la capăt misterioasa-i destăinuire în faţa camerei.

Off the record

Off the record, după ce am realizat că bateriile camerei au murit, omul mi-a spus că este sigur de faptul că după ce va apărea la… televizor, în faţa lumii întregi, el va deveni ori „celebru şi va trăi mai bine”, ori „va ajunge în sicriu”, pentru că, zise el, a avut curajul să-mi spună „adevăruri care dor”.

Autori: BLogul de la Bălţi în colaborare cu Ψ-on şi HotNews.md


Reclame

Despre bălţeanul
Blog despre oraşul Bălţi din Basarabia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: