Cu „Лимба Ноастрэ”, de Ziua Limbii Române

Ziua Limbii Române a început, la Bălți, cu depuneri de flori la busturile scriitorilor români de pe Aleea Clasicilor. Aici, de dimineaţă, s-au adunat orăşeni, oaspeţi ai municipiului, oameni de cultură şi reprezentanţi ai autorităţilor locale pentru a cinsti Limba Română şi a omagia personalităţile care, prin activitatea lor, au luptat ca limba şi literatura română să ne reprezinte.

Una dintre cele mai importante sărbători naţionale pentru cetăţenii Republicii Moldova, marcată, de 22 de ani, în ultima zi a verii, continuă să adune multă lume în centrul „capitalei de nord”.

„Лимба Ноастрэ” trece în „Limba Noastră”

În acest an, spre deosebire de anii precedenți, Primăria Bălți, care se ocupă de organizarea evenimentelor culturale prilejuite de sărbătoarea națională „Limba Noastră (cea Română)”, a scris programul sărbătorii în limba română, pe un panou. Anul trecut, de exemplu, panoul cu pricina a fost disponibil doar în limba rusă.

„Лимба Ноастрэ” (2010)

„Limba Noastră” (2011)

P.S. Cât despre inscripțiile gen „Basarabia, pământ românesc”, „Noi suntem români și punctum”, „Moldova e România”, „Bălțiul este un oraș rusesc”, „Noi suntem moldoveni” etc. etc., scrise de persoane, încă neidentificate, pe garduri și pe pereții caselor, acestea (inscripțiile) au ornat sărbătorile naționale Ziua Independenței Republicii Moldova și „Limba Noastră (cea Română)”. Probabil, Primăria Bălți nu a găsit bani pentru a le lichida, iar poliția locală nu e capabilă să protejeze plăpânda statalitate moldovenească.

Această prezentare necesită JavaScript.


31.08.2010 | Ziua Limbii Române la Bălţi | video & foto
Roman Ardeleanu

Despre bălţeanul
Blog despre oraşul Bălţi din Basarabia

One Response to Cu „Лимба Ноастрэ”, de Ziua Limbii Române

  1. Pingback: Independenți cu “Лимба Ноастрэ” | simplu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

%d blogeri au apreciat asta: