Avertizări dure pentru… pișorcoși

Atenție, oameni buni, care nu cunoașteți „legile nescrise” ale municipiului Bălți! Dacă se întâmplă să călcați, cu nevoile personale nesatisfăcute, în preajma Autogării, luați seama, în această zonă NU SE POATE. Штраф-ul e tocmai 500 de lei moldovenești!

Am ajuns la această constatare după ce am citit o avertizare foarte serioasă, afișată pe peretele unui magazin improvizat. Iată textul: „Внимание!!! Курение и справление нужды за магазином категорически запрещены! Штраф 500 леев” (Atenție!!! Fumatul și satisfacerea nevoilor personale în spatele magazinului sunt categoric interzise! Amendă 500 de lei).

Oricum, se pare că în „grupul de risc” intră vorbitorii de limba rusă. Avertizarea acidă pare a ținti anume în această minoritate națională. Așadar, indiferent de apartenența etnolingvistică, celor care le este în vezică de штраф-ul de 500 de lei să li se aplice amenzi usturătoare! E timpul să ne rușinăm: și de pișorcoși, și de astfel de „avertizări”.

Sașa Pană, HotNews.md


Le este în vezică de „штрафул de 50 $” (foto) / Poza Zilei: Atenţie! „Штраф – 750 л.” / Panou publicitar deasupra unui WC: „Moldova, patria mea” (video)
Reclame

Despre bălţeanul
Blog despre oraşul Bălţi din Basarabia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: