Cum se va dezvolta nordul Moldovei în următorii 3 ani?

Consiliul Regional pentru Dezvoltare Nord a aprobat Strategia de Dezvoltare Regională Nord (2010-2016) revizuită și Planul Operațional Regional Nord pentru perioada 2013-2015. În acest sens, membrii CRD Nord s-au întrunit vineri, 28 septembrie, într-o ședință ordinară organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Agenția de Dezvoltare Regională Nord.

„Nota pe care ne-au pus-o experții letoni, dar și cei polonezi pentru Strategia de Dezvoltare Regională Nord revizuită este foarte bună. Experții care au avizat proiectul de atunci al Stategiei de Dezvoltare Regională Nord au spus că acest document strategic este revizuit profesionist”, a spus directorul ADR Nord, Ion Bodrug.
Potrivit directorului ADR Nord, Strategia de Dezvoltare Regională Nord revizuită este de calitate datorită faptului că specialiștii Agenției de Dezvoltare Regională Nord au urmat recomandările experților letoni, precum și sugestiile experților polonezi. Cu toate acestea, „la îmbunătățirea Strategiei de Dezvoltare Regională Nord vom munci permanent. Trebuie să avem o viziune clară ce vrem să facem în următorii 3 ani”, a menționat directorul ADR Nord, Ion Bodrug, care a dat o importanță istorică faptului că au fost aprobate cele mai importante documente strategice pentru Regiunea de Dezvoltare Nord.

Strategia de Dezvoltare Regională Nord a fost elaborată începînd cu anul 2009 și adoptată în 2010, pentru 7 ani, în urma lucrărilor grupurilor de lucru specializate şi a consultărilor publice. În acest proces au fost implicați specialiști din domenii de referință. „Ca orice document strategic, Strategia de Dezvoltare Regională Nord necesită actualizare, îmbunătățire, pentru că viața continuă și provocările devin tot mai permanente pentru dezvoltarea regională”, a spus, în cadrul audierilor publice pe marginea Strategiei de Dezvoltare Regională Nord din 14 septembrie, Vlad Ghițu, membru al Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord. Scopul Strategiei de Dezvoltare Regională Nord este facilitarea şi stimularea dezvoltării spaţiale, economice şi sociale integrate la nivel regional  şi contribuirea la atingerea obiectivelor regionale de dezvoltare durabilă.
Planul Operațional Regional Nord reprezintă o parte componentă a Strategiei de Dezvoltare Regională Nord și formează cadrul de implementare a acesteia. Obiectivul general al Planul Operațional Regional Nord  este de a crea platforma de implementare a Strategiei de Dezvoltare Regională Nord. HN
Pentru detalii, click AICI.

 

 

 

Anunțuri

Despre bălţeanul
Blog despre oraşul Bălţi din Basarabia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: