Eliberații încătușați

Şi în acest an, ca de obicei în „orașul bălților”, ziua de 26 martie va eclipsa aproape în totalitate următoarea zi, 27 martie, când românii din Bălți „îndrăznesc” să celebreze Ziua Unirii.

Trăim într-o societate a contradicţiilor, în care prosperă mârlanii, hoții și mincinoșii. Republican moldovenii continuă să fie duplicitari și să profite din asta. 26 martie versus 27 martie, precum și 9 mai versus Ziua Europei sunt doar unele dintre atâtea și atâtea evenimente paralele.

Numai cu cât fast s-au sărbătorit cei 69 de ani de la „eliberarea” oraşului Bălţi de sub „ocupaţia” fascistă, adică şi românească, cum s-au obișnuit, cu rele intenţii, să spună unii. Iată că nimic din fastul zilei de azi, 26 martie, nu se va repeta mâine, 27 martie. Poate că mâine, de Ziua Unirii, vreo doi-trei copii timizi vor ieși să danseze Hora Unirii la bustul lui Alecsandri. Ăsta, pentru unii, ar putea fi „marele pericol”. Cam atât.

Eliberatorii adevărați vin și pleacă. Ăștia au rămas. Acum alternative nu prea sunt. Rămâne, mai întâi, să ne unim, din interior, altfel continuăm să fim cine suntem: niște… eliberați încătușați.

De vreme ce până în ziua de azi nu ne-am putut alege tranșant o altă cale, nu tocmai a unirii, nu e o prostie să te consideri oficial eliberat?

Despre bălţeanul
Blog despre oraşul Bălţi din Basarabia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: