STAR Kebab Bălți. Oază în inima „capitalei de nord”?!

Unica „oază” pe care o găsești în cel mai larg spațiu deschis al „capitalei de nord”.

Zăpușeală mare la Bălți. Cod portocaliu de caniculă în toată țara! Unde să te adăpostești dacă ești în inima „capitalei de nord” și vrei să te răcorești? Te uiți în jur și, în afară de câteva terase încinse de căldură și un havuz fără apă, lăsat de izbeliște, nu prea vezi decât un singur local potrivit pentru asta. E STAR Kebab.

Odată intrat în interior, ai senzația că tot în Piața Vasile Alecsandri ai rămas. Doar niște pereți de sticlă te despart de clocotul de afară.

Nici nu ai intrat bine și te gândești cum să rămâi cât mai mult timp în interior, unde este tot de ce are nevoie un organism viu: mâncare bună, băutură de care vrei, aer curat, oameni tineri care îți zâmbesc cald. Imediat, tinerii de acolo te i-au în „primire”. Le spui că vrei un kebab și un ayran, de exemplu, și începi a te… calma. Apoi vezi cum un tânăr bucătar mișună încolo și încoace, ca o albină într-un stup, pentru a-ți îndeplini pofta.

Aflat la adăpost, așezat la o masă, începi a savura din bucate cu arome exotice. În tot acest răstimp, ai înaintea ochilor o mare parte din Piața Vasile Alecsandri, scăldată în razele dogoritoare ale lunii lui cuptor. Ești pe cea mai mare stradă pietonală din Moldova republicană și începi a te crede un mare norocos că ai dat de un local tamn aici și acum, când afară totul fierbe. În boxe răsună melodii englezești. Gândurile te duc undeva departe, pe tărâmuri exotice. Dacă îți mai plimbi privirea, dincolo de „pereții transparenți” ai localului, undeva sus, deasupra havuzului, îți sar în ochi cei trei corifei – Marx, Engels și Lenin.

Kebabul, melodiile englezești, cei trei corifei, zâmbetele celea calde și multe alte ingrediente descoperite de sistemul tău nervos compun atmosfera unicei oaze pe care o găsești în cel mai larg spațiu deschis al „capitalei de nord”.

Primul restaurant de tip fast-food STAR Kebab a fost inaugurat la Bălți în aprilie 2015. Foarte mulți curioși s-au înfruptat atunci pe gratis! 😉

Despre bălţeanul
Blog despre oraşul Bălţi din Basarabia

One Response to STAR Kebab Bălți. Oază în inima „capitalei de nord”?!

  1. bălţeanul says:


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: