Odnoklassnicii „capitalei de nord”

Aproape 3 mii de utilizatori ai reţelei de socializare Odnoklassniki.ru au îndrăgit într-atâta „capitala de nord” a Moldovei încât şi-ar pune la înoială până şi dragostea faţă de Chişinăul oficial. „Давайте соберём всех кто живёт в городе Бельцы!!!!!!!” (Haideţi să-i adunăm pe toţi cei care trăiesc în oraşul Bălţi), exclamă ambiţioşii internauţi pe pagina de profil a grupului „Город Бельцы!!!!!!!!!!!” (Oraşul Bălţi).

Miturile „Бельцы – русский город” (Bălţi este oraş rusesc) şi „Бельцы – наша столица” (Bălţi este capitala noastră), semnalate de bloggeri, sunt doar unele dovezi că oraşul Bălţi ar fi dacă nu o altă „capitală politică” atunci, cel puţin, o altă „capitală ideologică” a R. Moldova.

Creat pe 5 noiebrie 2008, grupul „Город Бельцы!!!!!!!!!!!” conţine pe forumul său 90 de teme şi 8 albume. Membrii grupului comunică exclusiv în limba rusă.

Potrivit ultimei statistici oferită de The Web Information Company Alexa.com, Odnoklassniki.ru este cea mai populară platformă de socializare la moldoveni. Mai mult, Odnoklassniki.ru este al doilea (după motorul de căutare Google.com) cel mai accesat site din R. Moldova. E de notat că Facebook.com, una dintre cele mai populare reţele sociale la nivel global, ocupă, potrivit, Alexa.com, abia locul 11 în topul celor mai accesate site-uri în R. Moldova.

HotNews.md

Despre bălţeanul
Blog despre oraşul Bălţi din Basarabia

Lasă un comentariu