Nou rector la Universitatea „Alecu Russo” din Bălţi

Cunoscutul lingvist Gheorghe Popa este, de azi, 15.02.2010, noul rector al Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi. Ceremonia de învestire a profesorului universitar în funţia de rector a avut loc în cadrul unei şedinţe speciale a Senatului Universităţii. La ceremonie a luat parte o delegaţie de la Ministerul Educaţiei în frunde cu Ministrul Leonid Bujor.

În alocuţiunea sa, Ministrul Educaţiei, Leonid Bujor, i-a mulţumit fostului rector, Eugeniu Plohotniuc, pentru activitatea şi succesele din timpul interimatului său de 3 ani. În numele Guvernului R. Moldova, Ministrul l-a felicitat pe profesorul universitar Gheorghe Popa cu ocazia învestirii sale în funcţia de rector al celei mai importante universităţi din nordul republicii.

Mandatul de rector i-a fost acordat lui Gheorghe Popa pe un termen de cinci ani.

Doctorul habilitat în filologie şi profesorul universitar Gheorghe Popa are 57 de ani. În ultimii zece ani a deţinut funcţia de şef al Catedrei de limba română din cadrul Facultăţii de Filologie. A publicat două dicţionare, două monografii, un manual în colaborare şi a semnat mai bine de 160 de articole ştiinţifice. A participat la elaborarea „Dicţionarului derivativ al limbii române” (Leipzig, 2000). Gheorghe Popa s-a născut în satul Buteşti, raionul Glodeni.

Cu titulatura iniţială de Institut Învăţătoresc, actuala Universitate de Stat „Alecu Russo” a fost reorganizată din Institut Pedagogic (1953) în Universitate Regională de Stat (1992). Universitatea „Alecu Russo” din Bălţi este una dintre cele mai apreciate instituţii de învăţământ superior din Republica Moldova.

Material publicat de HotNews.md pe 15.02.2010.

Despre bălţeanul
Blog despre oraşul Bălţi din Basarabia

2 Responses to Nou rector la Universitatea „Alecu Russo” din Bălţi

  1. test says:

    Спасибо и за такие новости.

  2. Pingback: Gheorghe Popa – învestirea în funcţia de rector al USB | God 720p

Lasă un comentariu